top of page

VIDEO INSTALLATIE

Tijdens de zomer van 2016 trokken Danja Cauwbergs en Sander Tas bijna twee maanden naar Senegal.


Enerzijds om een hele tijd bij een familie in de voorsteden van Dakar te wonen, anderzijds om als toerist rond te trekken. Eén vakantie, twee reizen. Want wie rondreist als toerist fladdert van decor naar decor.


Maar wie ergens blijft stilstaan, raakt het leven aan dat zich in die decors afspeelt.


En toch weer niet. Want wat begrijpt je van de mensen waarmee je in contact komt? Is dat wat je zelf denkt te weten? Of is dat wat zij willen tonen?
 

Zien wij Senegal? Of dromen wij een reis die we als avontuurlijk kind al opsnoven in exotische strips? Leer ik zwarte mensen kennen of pas ik ze in de hokjes van mijn fantasie?
 

De video-installatie 'Between Now & Then' toont de blik van de reiziger, de blik die verschuift tussen vandaag en gisteren. Tussen de folklore en de 21e eeuwse realiteit van een land. Tussen reisplannen en de reis zelf. Tussen wat je ziet en wat je wil zien.
 

De video-installatie 'Between Now & Then' bestaat uit 6 kleine schermen die nu eens samen één beeld weergeven en dan weer zes verschillende. De beelden zijn een combinatie van nuchtere observatie (telkens 1 minuut lang, in een vast kader) en van fantasiebeelden (vreemde sfeervolle situaties die omslaan in stripverhaal-achtige animaties).

bottom of page